Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2009 21:53 - За Д.К. с коледно настроение ;-)
Автор: garmoshka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1215 Коментари: 1 Гласове:
3



Хората много често изпадат в депресии, "меланхолични анстроение" ги наричат някои..затварят се в себе си и просто...страдат. За повечето  от тези "явления" причината е една и съща-самотата, влязла в нас без да разберем кога и без да знаем кога ще си отиде. Тъжно е  когато това се случва в моменти, в които усмивката и щастието не бива да слзиат от лицето ни-като по Коледа например.
 Навсякъде греят светлини, звънят камбанки,а  малките деца се надпреварват да измайсторят най-прекрасния снежен човек. От фурните се "носи" сладка миризма на коледни сладкиши и добре окъпани в апетитни сосове пуйки.Красиво е, вълшебно, а ти гледаш отстрани. Усещаш как светлината в твоите очи угасва, а с нея, сякаш от коминче, се изпарява коледното настроение.
 Да, за теб говоря, приятелю. Ти който се чувстваш сам, сам сред тълпата от смях и веселие. Чувстваш се предаден, разочарован, сякаш не знаеш кой си и накъде отиваш.Нормално е да е така...Когато изгубим някого, на когото държим много, празнината е толкова голяма, че сякаш рисува пътя до ада. Не се страхувай, че не си какъвто беше-всеки се променя, но важното е, че си запазил най-ценното-добротата, която носи щастие на околните.
 Искам да ти кажа, че бездната такава, акквато я виждаш сега има край, има дъно, а пътят от там е само нагоре! Ти притежаваш много качества, не си изгубил човешкото в себе си въпреки несгодите на живота и тъгата от това, че се чувстваш изоставен понякога.Притежаваш силата, която може да промени всичко-да те накара да се усмихваш и да се радваш. Трябва да повярваш в нея, за да я освободиш от хватката на самотата. Тя е лоша съквартирантка , не мислиш ли? ;-) В една стидентска стая няма място и за нея ;-)
 Усмихни се и пусни коледния дух да те изпълни. Силен си и ще се справиш-с всичко! :) Пожелавам ти да америш своето светло утро съвсем скоро и да почувстваш топлината на всички, които те обичат.Трябва-за да продължиш магията...магията на живота ;-)
 А сега се обърни и погледни кледната украса, елхата, предтсави си малките снежинки, които се изгубват в дланта ти- те ти се усмихват, не ги разочаровай и ги дари с още по-голяма усмивка. Хубаво е , нали? ;-)Нека чудесата те изненадват всеки ден и най-добре да са овкусени с щипка коледно настроение ( по възможност по-голяма щипка;-) )
 Никога не забравяй, че имаш силата да си този, който искаш!






Тагове:   настроение,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. inel379 - Чудесно послание!:)
27.12.2009 22:10
Дано коледното настроение завладее душите на всички хора и ги накара да повярват, че са творци на мечтите си!
Много вдъхновение за теб!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: garmoshka
Категория: Поезия
Прочетен: 413250
Постинги: 126
Коментари: 87
Гласове: 334
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930